Grote verkeerscontrole Rijksweg A1 bij Deventer

 

Zeventien samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 oktober 2008 op de rijksweg A1 in de gemeente Deventer de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden. In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Tevens zijn bestuurders met behulp van radar gecontroleerd op snelheid.

Deze controle maakte deel uit van de internationale controlelijn Amsterdam-Warschau.

Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar de parkeerplaatsen ‘Boermark’ en ‘De Hop’ geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden.

Het doel van deze controle is het terugdringen van alcoholmisbruik en overtredingen in het verkeer om de verkeersveiligheid op een hoger niveau te brengen. Door het terugdringen van de (midden)criminaliteit de veiligheid van burgers te vergroten en de samenwerking tussen de opsporingsorganisaties te bevorderen.

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 110 personen mee van de regiopolitiekorpsen IJsselland, Twente, Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, Nationale Recherche, Permanent Auto Team, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie parket Zwolle, Parketpolitie, Douane, Belastingdienst Oost NL, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Algemene Inspectie Dienst, VROM, Parketpolitie, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei NI-Osnabrück \ NRW-Münster.

 
 
Bron: Bron:  KLPD
 
  10-12-2008  


|

FlitsKaart