Grotere pakkans hardrijders in Stieltjeskanaal697x

Hardrijders in Stieltjeskanaal hebben de komende maanden een grotere kans tegen de lamp te lopen. De politie is van plan om vrijwel dagelijks snelheidscontroles te houden op beide wegen langs het kanaal. Vorige week is daarmee begonnen.


De controles worden gehouden naar aanleiding van jarenlange klachten over hardrijders op beide smalle wegen. Fietsende scholieren zeggen regelmatig voor hun eigen veiligheid uit te moeten wijken naar de berm. De werkgroep Stop Verkeershinder Stieltjeskanaal pleit sinds enkele jaren voor maatregelen, maar die zijn uitgebleven.

De politie wil nu de komende maanden zo veel mogelijk overtreders staande houden, bekeuren en confronteren met hun rijgedrag. Naast die controles oriƫnteert de gemeente Coevorden zich volgens wethouder Geert Braam (PvdA) op snelheidsremmende maatregelen. Beide wegen worden bestempeld als erftoegangswegen, waarvoor een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer. Nu is de snelheid echter nog steeds 80 kilometer. "Het is niet alleen een kwestie van het plaatsen van borden met daarop 60. Deskundigen van de provincie bekijken welke verdere maatregelen er mogelijk zijn. Zo zou de belijning aangepast kunnen worden", zegt Braam.

Ben de Weijer van de verkeersgroep is op zich blij met de extra controles, maar wijst erop dat die tijdelijk zijn. Wat hem betreft worden de wegen zo snel mogelijk 60‑kilometerwegen. "Die maatregel staat al sinds 1999 aangekondigd. Laat Coevorden het gewoon zeggen als daar geen geld voor is, dan weten we waar we aan toe zijn."

Bron:  DvhN

Melder: Opa TRP

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram