Haaglandse agenten doen elk jaar rijexamen940x

Haaglanden, 17-01-2007 • Vanaf dit jaar gaan politieagenten in de regio Haaglanden ieder jaar rijexamen doen. Het gaat om zo’n 1900 politiemedewerkers die een verplichte rijtest moeten afleggen.

Het gebeurt regelmatig dat herkenbare politievoertuigen beschadigd raken. Het gaat dan niet alleen om geramde paaltjes. Er komen ook ernstiger gevallen voor waarbij het misgaat door een hoge snelheid of het verkeerd inschatten van verkeerssituaties.

Inzet rijsimulator
Daarom heeft Politie Haaglanden de Profcheck Rijveiligheid ingevoerd: een jaarlijkse verplichte rijtest. Zo’n 1900 politiemedewerkers moeten vanaf dit jaar deze test afleggen, elk jaar weer. Het ene jaar gaat het om een praktijktest op de weg, het andere wordt gebruik gemaakt van een rijsimulator. Politieagenten kunnen straks niet zakken of slagen voor de test, maar krijgen wel een advies mee.

Blackbox registreert
Daarnaast gaat Politie Haaglanden wellicht alle herkenbare politievoertuigen uitrusten met een zogenoemde blackbox. Het apparaat werkt zoals de zwarte doos in vliegtuigen en slaat alle gegevens van een rit op. Niet alleen de aanrijdingen, maar ook zaken als het aan- en uitzetten van koplampen, knipperlichten, zwaailichten en sirene. Bovendien wordt bijgehouden wie er achter het stuur zit.

Bron:  Politie Haaglanden

Melder: G to tha P

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram