Hagenaars mogen zelf kiezen voor 30 km-zone





 

DEN HAAG - Hagenaars die in hun straat een 30 km-zone willen, kunnen hierover stemmen in hun eigen wijk. Wethouder B. Bruins (VVD, Verkeer) komt nog voor de zomer met een actie die dit mogelijk maakt.



Het aantal 'langzaamaangebieden' neemt in Den Haag hand over hand toe, meent Bruins. "In de periode 1999-2002 zijn er in de stad 47 bij gekomen. Er blijkt veel steun te zijn voor de zones als je ze neerlegt voor mensen die dat willen. Hoewel je altijd iemand zult tegenkomen die klaagt dat hij met zijn Jaguar niet over de drempels kan komen." Het aantal verkeersslachtoffers is de afgelopen jaren spectaculair gedaald in Den Haag. Het aantal gewonden door ongelukken halveerde bijna in de afgelopen zestien jaar.



Automobilisten die met een noodtempo door de stad scheuren of zich agressief gedragen in het verkeer, lopen binnenkort meer kans gepakt te worden. Er komen meer flitspalen en motoragenten gaan gevaarlijke rijders opnemen op video en confronteren met hun gedrag. In het Verkeersveiligheidsplan 2003-2006, dat Bruins gisteren presenteerde, staat dat er in Den Haag dagelijks 23 ongelukken gebeuren waarbij drie slachtoffers vallen. Elke week belanden drie mensen in het ziekenhuis. Elke maand valt er wel een dode te betreuren.



Bruins zegt wel dat het karwei nooit klaar is. "We zijn bezig met het opheffen van black spots: plekken waar het gevaarlijk is. Een verkeerslicht is niet altijd een goede oplossing, omdat niet iedereen zich houdt aan de regels."

 
 
Bron: Haagsche Courant
 
  15-5-2003  


|

FlitsKaart