Handpalm moet middelvinger vervangen

 

Weggebruikers moeten voortaan hun hand opsteken in plaats van hun middelvinger als ze zich in het verkeer aan iemand ergeren.
Veilig Verkeer Nederland (VVN) is daarom de campagne ’Sorry. Kleine moeite, groot gebaar’ begonnen bleek maandag. De campagne moet de tolerantie tussen verkeersdeelnemers vergroten. De actie van VVN is vooral gericht op jongeren tussen 16 en 26 jaar, zo bevestigde VVN maandag een bericht hierover in De Telegraaf.

Bezoekers van de site sorrygebaar.nl konden hun stem uitbrengen op alternatieven voor het opgestoken middelvingertje. Ze konden er ook voor kiezen om zichzelf een tik op de bovenkant van het hoofd te geven.

Ervaringen uitwisselen
De opgestoken handpalm bleek onder automobilisten en fietsers het populairst. Op de site kunnen jongeren ervaringen uitwisselen en meedoen aan een wedstrijd waarbij ze hun eigen sorry-gebaar op video vastleggen.

"Het sorry-gebaar leent zich uitermate goed voor het verkeer. Met een simpele handbeweging - een opgestoken open hand - laat je anderen gelijk zien dat je je verontschuldigt. Het is een kleine moeite, maar een groot gebaar."

VVN hoopt met de actie de vergevingsgezindheid tussen weggebruikers onderling te vergroten en vooral jongeren normen en waarden bij te brengen.

 
 
Bron: VVN
 
  19-2-2007  


|

FlitsKaart