Handtekeningenactie tegen km-heffing op petities.nl4575x

Woensdag 24 januari - UPDATE - Op petities.nl is op 15 januari een handtekeningenactie tegen kilometerheffing gestart. In de eerste week zijn 900 handtekeningen opgehaald. Er is zelfs een kamerlid die de petitie heeft ondertekend. Hierdoor is nu al bijna zeker dat dit burgerinitiatief in de kamer gehoord zal worden.

Volgens de ondertekenaars is kilometerheffing geen oplossing om de volgende redenen: Het idee om iedere auto op de meter nauwkeurig te kunnen traceren, is sinister en verkeerd. Kilometerheffing bestaat al in de vorm van brandstofaccijnzen en filerijden kost nu al extra tijd.

Alleen al het invoeren en heffen van kilometerheffing zal 5,4 miljard euro kosten tussen 2012 en 2020. Dit geld kan dus niet besteed worden aan infrastructuur, onderwijs of zorg.

Kilometerheffing is een dure, omslachtige manier van belastingheffing die beter achterwege kan blijven. Het is een inbreuk op de privacy, een aanslag op de Nederlandse economie en het lost het tekort aan wegcapaciteit niet op. Kilometerheffing weert buitenlandse toeristen en consumenten uit ons land, maakt via transportkosten alles duurder, dupeert vooral werknemers met een laag inkomen en besteedt wegenbelasting aan bureaucratie in plaats van aan wegen.

Als u het daar mee eens bent, kunt u hier de petitie ondertekenen.Alle argumenten tegen kilometerheffing zijn hier na te lezen.

De tussenstand van de petitie zal op 2 maart 2007 aan de Minister overhandigd worden. U kunt uw handtekening zetten tot 15 april 2007.

Bron:  Flitsservice.nl

Melder: Tipo

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram