Hardrijder eerder op de bon

 

Automobilisten die de maximumsnelheid op 130 kilometerwegen overschrijden, worden sneller beboet. Nu kunnen bestuurders op die wegen nog 139 rijden voordat zij een bon krijgen. Omdat de marge voor de snelheidslimiet wordt verlaagd, lopen zij dat risico met ingang van volgend jaar al vanaf 135 kilometer per uur.

Dat schrijft het AD vandaag. De verlaging van de marge blijkt uit een brief die verkeersminister Schultz deze week naar de Tweede Kamer stuurt. De maatregel is een concrete invulling van eerdere plannen van de minister en volgt op overleg tussen haar en justitieminister Opstelten, die verantwoordelijk is voor de handhaving van de verkeersregels.

Verkeersslachtoffers
Met de verhoging van de pakkans op wegen waar 130 kilometer mag worden gereden, komt Schultz tegemoet aan de wens van een groot deel van de Tweede Kamer. Daar werd gevreesd dat de verhoging van de maximumsnelheid op sommige wegen zal leiden tot een groter aantal verkeersslachtoffers.

Op wegen waar 130 mag worden gereden, komt de marge te vervallen die het Openbaar Ministerie bij snelheidsoverschrijdingen hanteert. De correctie om eventuele afwijkingen in flitsapparatuur te ondervangen, blijft wél bestaan.

Bij snelheidsovertredingen op alle andere wegen blijft het bestaande correctiesysteem gehandhaafd. (Redactie)

 
 
Bron: Algemeen Dagblad
 
  5-11-2011  


|

FlitsKaart