Hardrijder is zeker de klos op A58

 

De politie begint op een nog nader te bepalen tijdstip met trajectcontrole op de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal.

De portalen met camera's zijn al geplaatst bij Wouw, meer bepaald tussen het knooppunt De Stok bij Roosendaal en de afslag bij Heerle. Momenteel wordt de apparatuur getest.

Een woordvoerster van het Landelijk Parket Team Verkeer (voorheen het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie) kan nog niet zeggen wanneer de trajectcontrole op de snelweg daadwerkelijk begint. Maar als het echt zover is, zijn mensen die dan nog te hard rijden gegarandeerd de klos.

24/7

De trajectcontrole werkt altijd, dag en nacht, zeven dagen in de week. De camera's registreren elke passerende auto en doen dat een paar kilometer verder onder de andere portaal opnieuw. Aan de hand van tijd en afstand wordt de gemiddelde sneheid tussen de twee portalen berekend en als die meer dan zeven kilometer boven de toegestane maximum snelheid (hier 130 kilometer per uur) is, kan de bestuurder een acceptgiro van het Justtieel Incassobureau uit Leeuwarden tegemoet zien.

Op andere plekken waar trajectcontrole is, zoals in de Westerscheldetunnel, is het tot nu toe gebruikelijk dat er borden worden geplaatst om automobilisten erop te attenderen. Of dat hier ook gaat gebeuren kon de woordvoerster van het landelijk parket gisteren nog niet zeggen.

 
 
Bron: BNdeStem
 
  8-9-2012  


|

FlitsKaart