Hardrijder: Politieauto niet voor deze snelheden gebouwd

 

Meppel/Pesse -
Een 29-jarige bestuurder van een BMW uit Pesse maakte het donderdagavond na een achtervolging wel heel bont. De man werd op de N375, de weg tussen Meppel en Pesse, betrapt door een surveillerende agent. Die reed in een onopvallende Opel.

Toen de agent door de BMW werd ingehaald, zette hij de achtervolging in. Daarbij klokte hij snelheden van 180 kilometer per uur. Bij de oprit van de A32 slaagde de politieman er in om de snelheidsduivel uit Pesse staande te houden. Die bleek niet onder de indruk. Hij gaf aan dat zijn auto best iets sneller kon rijden, omdat die er voor gebouwd was. Of, zoals de verbouwereerde agent noteerde: "U had me voor uw veiligheid beter kunnen laten gaan. Úw auto is niet op deze snelheden gebouwd."

De man kon met deze opmerking niet voorkomen dat hij een proces-verbaal kreeg. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren. De officier van Justitie beslist of en wanneer de man het roze papiertje terugkrijgt. Later zal hij zich bovendien voor de politierechter moeten verantwoorden.


 
 
Bron: DvhN
 
  11-3-2006  


|

FlitsKaart