Hardrijder vernielt flitsapparaat

 

In Lewedorp heeft zondagmiddag een flitsapparaat van de politie vernield nadat hij kort daarvoor was geflitst vanwege te hard rijden.

De verkeerspolitie had radarapparatuur opgesteld langs de Postweg. Er waren al verschillende voertuigen langs het flitsapparaat gereden en op een gegeven moment, rond 14.00 uur, kwam er een personenauto langs en deze werd geflitst. De agent die bij de radarapparatuur stond zag vervolgens dat de auto parkeerde en dat de bijrijder uit de auto stapte.

De bijrijder liep naar de apparatuur toe, pakte deze op en gooide de camera vervolgens in een naast de weg geleden sloot. Vervolgens stapte de bijrijder weer in de auto en reed de auto weg in de richting van Goes. Uiteraard liet de agent dit niet over z'n kant gaan. Hij is achter de personenauto aangereden en heeft intussen via de meldkamer collega's opgeroepen om te assisteren bij de aanhouding van dit vernielzuchtige tweetal. Een andere agent is naar de Postweg gereden om de dure camera (kosten zo'n EUR 35.000,-) uit het water te vissen.

Door de meldkamer is de tenaamgestelde van het kenteken opgezocht en in de dr. W. Dreeslaan in Goes konden de twee verdachten worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze een verklaring hebben afgelegd. Hierna werden ze weer in vrijheid gesteld.

De schade wordt verhaald op de Goesenaren, mannen van 16 en 20 jaar oud.

 
 
Bron: HVZeeland.nl
 
  27-5-2013  


|

FlitsKaart