Hardrijders A16 massaal bekeurd bij Dordrecht: 991 bonnen

 

Bij een grote verkeerscontrole op de A16 in Dordrecht heeft de politie donderdagavond maar liefst 991 bonnen uitgedeeld.

Al die boetes waren voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Volgens de politie was de hoogst gemeten snelheid 162 kilometer per uur. Uiteindelijk bleek één op de vijf automobilisten zich niet aan de snelheid te houden. Tijdens de actie werden 5500 voertuigen gecontroleerd.

Volgens de politie bewijzen de resultaten dat de controles 'noodzakelijk' zijn. Eerder deze week bleek al dat op de A16 geregeld wordt geflitst. Zo waren er tussen mei en september 177 meldingen van mobiele flitsers.

Bij de actie van donderdagavond werkte de politie samen met de Belastingdienst. Die nam 21 voertuigen in beslag en liet mensen 32.000 euro aan achterstallige betalingen innen. Nog eens veertien andere bestuurders kregen een boete voor andere verkeersovertredingen. Zes personen werden betrapt op 'uitvoer van softdrugs' en eentje bleek een wapen bij zich te hebben.

 
 
Bron: BN DeStem
 
  18-11-2017  


|

FlitsKaart