Hardrijders kansloos op Zeelandbrug

 

Te hard rijden op de Zeelandbrug levert sinds dinsdag vrijwel zeker een bekeuring op. Naast de vertrouwde radarcontrole wordt op de N256 nu ook trajectcontrole ingezet tegen snelheidsmaniakken.
Volgens het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) heeft Zeeland met het nieuwe controlemiddel een primeur. Over een afstand van negen kilometer zijn portalen met camera's geplaatst, die aan elkaar zijn gekoppeld. Op deze manier kunnen zowel puntmetingen ('flitsen') als trajectmetingen uitgevoerd worden.

Volgens het BVOM wordt in combinatie met het eerder ingestelde inhaalverbod de verkeersveiligheid op deze manier flink verbeterd. Dat is nodig omdat de Zeelandbrug een kwetsbare verbinding vormt tussen Schouwen-Duivenland en Noord-Beveland. Bij een ongeval is de brug nauwelijks te gebruiken. Bovendien is de hulpverlening op de brug lastig, vanwege de beperkt beschikbare ruimte.

Als het systeem aanstaat is de pakkans bij te hard rijden honderd procent. Omdat de camera's niet flitsen, kunnen automobilisten niet zien of er traject- of puntcontrole plaatsvindt.


[Copyright 2006, Novum]

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  25-10-2006  


|

FlitsKaart