Hardrijders uit Rhenen op vuist met agenten





 

WAGENINGEN/RHENEN - Twee Rhenenaren hebben zich gisternacht met bruut geweld verzet tegen hun aanhouding op de Nude in Rhenen.



Het duo reed om drie uur 's nachts met zeer hoge snelheid in de richting van Rhenen. Surveillerende agenten in Wageningen zagen dat en zetten de achtervolging in. Buiten de bebouwde kom haalden de Rhenenaren met de auto snelheden tot maximaal honderdzestig kilometer per uur. De agenten slaagden er uiteindelijk in het tweetal staande te houden.



De 24-jarige bestuurder weigerde echter zijn rijbewijs te overhandigen. De agenten maakten hem duidelijk dat de auto in beslag werd genomen. Daarop ging de Rhenenaar met de agenten op de vuist. De politie moest pepperspray gebruiken om hem in bedwang te houden.



De passagier, een 22-jarige Rhenenaar, ging zich ook met het handgemeen bemoeien. Hij wilde een van de agenten zijn dienstpistool afhandig maken. Uiteindelijk wist de politie het tweetal in de boeien te slaan en naar het politiebureau over te brengen. Beide mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten. Welke straf hen boven het hoofd hangt, is nog niet bekend.

 
 
Bron: Gelderlander
 
  28-10-2002  


|

FlitsKaart