Held beboet na oversteken weg

 

Uroloog Jan Kirch twijfelde geen moment toen hij op de N11 langs een ongeval reed en geen ambulance zag. Hij stopte, stak de weg over en klom over de vangrail om eventuele slachtoffers te helpen. Maar in plaats van een bedankje voor het aanbieden van hulp tijdens een verkeersongeval, kreeg hij een proces-verbaal uitgereikt van een overijverige agent, die vond dat de medisch specialist een overtreding beging...

"Het is een schande. Ik dacht levensreddend werk te kunnen verlenen en dan is er zo’n misbaksel van een agent die je als een klein kind neerzet en behandelt als de eerste de beste gek… Ik sta nog te trillen van woede en ongeloof”, aldus de hevig geëmotioneerde arts. De arts zegt zich zorgen te maken over de houding van de politie. De politie Hollands Midden betreurt het incident en trekt de bekeuring in.

"Dit had niet mogen gebeuren. Een arts die hulp aanbiedt, moet je koesteren en niet zoals in dit geval beboeten. We hebben inmiddels onze excuses aangeboden", aldus woordvoerster Yvette Verboon.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  17-6-2011  


|

FlitsKaart