Helderse politie gaat controles verscherpen





 

DEN HELDER - De Helderse politie gaat zich volgend jaar meer inspannen om bekeuringen te kunnen uitdelen. De agenten moeten in 2003 minstens zeshonderd hardrijders, 150 drankrijders en 150 mensen die het rode stoplicht negeren op de bon slingeren



De politie wil het aantal verkeersongevallen laten verminderen. In Den Helder centrum zijn vooral de Middenweg, Weststraat, Javastraat en Kanaalweg wegen waar harder gereden wordt dan de toegestane vijftig kilometer per uur. Daar wordt de controle verhoogd met 25 procent. Dit jaar was die controle al een stuk scherper. 79 keer kregen hardrijders een proces-verbaal, tegen acht keer in 2000.



Wildplassers

Ook wildplassers moeten extra uitkijken. Het aantal processen verbaal moet worden verhoogd van twintig naar veertig.



Brommerbestuurders die zonder helm en automobilisten die zonder gordel rijden worden eveneens harder aangepakt. Zeshonderd bekeuringen in totaal is het doel.



In het werkplan van Politie Noord-Holland noord voor 2003 staan naast de verhoging van het aantal bekeuringen, verschillende doelen beschreven die het korps volgend jaar wil bereiken om criminaliteit te bestrijden. Zo bezien wijkcoördinatoren in Nieuw Den Helder mogelijkheden om met een aantal jongeren te komen tot een preventieteam. Het doel is om jeugd die dreigt af te glijden naar het criminele circuit daarvan te weerhouden.



In de zomermaanden zullen waarschijnlijk, in de Falgawijk, gerichte acties plaatsvinden. Drie à vier maal per week, gericht op drugs, gummen en auto/scooterraces. In samenwerking met Woningstichting wordt een plan van aanpak gemaakt over hoe rondhangen en slapen in portieken van de Eendrachtstraat kan worden tegengegaan.



Milieu

De politie besteedt verder veel aandacht aan het milieu. Mensen dumpen nog te vaak grof vuil op plaatsen waar de milieudienst nauwelijks kan komen met afvalauto's. Ook nemen enkele bewoners het volgens de politie niet zo nauw met de regels op gebied van aanbieden van grof vuil. Hierdoor blijft het vuil vaak staan, waardoor de aanbik van de straat er niet fraaier op wordt.



Alle verscherpte controles zijn onder meer mogelijk door verhoging van de bezetting bij de politie.



Er komt bovendien een wijkpost in Den Helder centrum (Nieuw Den Helder en Julianadorp hebben er al een). De post heeft geen vaste openingstijden voor publiek, maar kan gebruikt worden voor afspraken en werkzaamheden op locatie.

 
 
Bron: Noord Hollands Dagblad
 
  18-12-2002  


|

FlitsKaart