Helft minder bonnen op A16

 

Sinds de verhoging van de maximumsnelheid op de A16 naar 130 kilometer per uur, is het aantal geconstateerde snelheidsovertredingen drastisch gedaald.

Bij controles door de verkeerspolitie in juni bleek net geen 4 procent van de automobilisten te hard te rijden.Vóór 20 mei, toen op het Brabantse deel van de A16 nog een maximumsnelheid van 100 kilometer van kracht was, reed gemiddeld 8 procent te hard.

Van de ruim 43.000 gecontroleerde auto’s vorige maand zijn er een kleine 1.400 betrapt op te hard rijden. Het KLPD hield in juni in totaal tien flitscontroles. Automobilisten krijgen een acceptgiro op de deurmat zodra ze harder dan 135 kilometer rijden.

Bij het KLPD kijken ze niet vreemd op van het verminderde aantal bonnen dat wordt uitgeschreven. "Op zich is het dat wel logisch als je de maximumsnelheid met 30 kilometer op een weggedeelte verhoogt", zegt woordvoerder Frans Zuiderhoek.

Over de gemeten snelheden doet het KLPD geen mededelingen. Dat geldt ook voor de vraag of het aantal ongevallen op het Brabantse deel van de A16 is toegenomen sinds de invoering van de 130 km-maatregel. Tegenstanders zeggen daarvoor te vrezen.

Het kabinet verhoogde afgelopen voorjaar op acht snelwegen in Nederland de maximumsnelheid waaronder ook de A17/A58 van Moerdijk naar Bergen op Zoom. Omdat de verhoging daar pas op 7 juli inging, zijn nog geen cijfers over deze weg beschikbaar.

Rijkswaterstaat komt eind dit jaar met een evaluatie van de verhoging van de maximumsnelheid naar buiten.

 
 
Bron: BNDeStem
 
  30-7-2011  


|

FlitsKaart