Het kan niet in Almere...4059x

Het kan in Almere. Met deze slogan gaat de gemeente Almere al een jaar of wat de boer op om inwoners en bedrijven te lokken.

Volgens de milieupolitie kan er niet zo heel veel in Almere. Olie verversen mag niet. Logisch. Je auto op straat wassen, mag niet. Kun je over twisten. Een caravan of aanhangwagen geruime tijd op de openbare weg laten staan, mag ook niet. Heeft vooral te maken met een tekort aan parkeerplaatsen. Maar wat ten strengste verboden is, is een band verwisselen.

Een bewoner constateerde dat hij een lekke band had en besloot die te verwisselen. Een normale reactie, zou je zeggen. Niet echter in Almere. Dat mag daar namelijk niet. Dat wist niemand, maar dat gebeurt wel meer met regeltjes die ineens blijken te bestaan. Gelukkig is daar de milieu-politie, de ons ’criminele burgers’ constant wijst op het bestaan daarvan.

De man had de pech dat, toen zijn auto nog op de krik stond, de milieupolitie een kijkje in de buurt nam. Met zes man wel te verstaan. Want stel je voor dat die milieu-overtreders ineens agressief worden over zoveel achterlijke regels. Zou zomaar kunnen, toch? Natuurlijk doet de milieupolitie goed werk. Olie verversen op straat mag natuurlijk niet Dat kun je in een garage (laten) doen. Maar hoe moet je met een lekke band bij die garage komen. Op je reserveband natuurlijk. Maar die mag je er niet om doen, want dan verwissel je een band en dat mag nu eenmaal niet. Ja, de logica van sommige bedenksels van onze onvolprezen overheid is soms ver te zoeken.

In elk geval bleef onze Almeerse ’crimineel’ zitten met een lekke band. En met een boete van € 260,00. Wat zou een nieuwe band kosten?

Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram