Hier wordt het meest geflitst in Franrijk

 

Wie deze zomer met de auto op vakantie trekt door Frankrijk, kan wel eens veel hebben aan onderstaande kaart. Automagazine Auto Plus heeft in kaart gebracht hoeveel er geflitst wordt met vaste flitspalen per departement in Frankrijk. Departement Seine-St.-Denis spant de kroon met een gemiddelde van 59,3 geflitsten per dag per cabine, tegenover Aveyron met maar 1,5 geflitsten per dag per cabine.

Wie met de auto op reis gaat, zorgt er best altijd voor om goed voorbereid te zijn op de geldende regels van desbetreffende landen. Zoals in Frankrijk, die meester is in het flitsen, is het handig om te weten waar er het vaakst geflitst wordt.

Koplopers zijn Seine-St.-Denis, vlakbij Parijs met 59,3 flitsers per toestel per dag en Parijs zelf: 53,1 per toestel per dag. Op de fameuze Autoroute du Soleil wordt ook duchtig geflitst. In het departement Rhône, waar het drukke knooppunt van Lyon ligt, wordt tot 31 keer per toestel per dag geflitst.

Wie door Aveyron, Sarthe en Lot rijdt, heeft veel minder kans om geflitst te worden. Daar wordt niet meer dan 2,1 keer per dag per toestel geflitst. Goed om te onthouden is dat in Frankrijk de maximumsnelheid op de autostrade 130 kilometer per uur is. In de bebouwde kom mag je maximum vijftig kilometer per uur rijden en buiten de bebouwde kom mag je negentig kilometer per uur rijden. Wie een boete wil vermijden zorgt er dus voor om steeds de maximumsnelheden te respecteren.

Flitskaart van Frankrijk

 
 
Bron: VTM Nieuws
 
  19-6-2017  


|

FlitsKaart