Hobby-agent (DLD) slingert halve stad op bon

 

Regels zijn regels, vindt Horst-Werner Nilges. Daarom struint de gepensioneerde Duitser dag in dag uit door het stadje Osterode (Nedersaksen) om automobilisten op de bon te slingeren.
Twintigduizend foutparkeerders, gemiddeld vijftien per dag, heeft de 54-jarige de afgelopen vier jaar al bij de gemeente gemeld, keurig gedocumenteerd met foto.

Omdat circa 80 procent van de aangiftes van de 54-jarige hobbyagent leidde tot een échte bekeuring, kunnen de meeste inwoners van het 24.000 inwoners tellende stadje in de Harz het bloed van Knöllchen-Horst (Bekeuringen-Horst) wel drinken.

De ’verrader’ ontvangt doodsbedreigingen en is al eens klemgereden. Nilges voelt zich volledig in zijn recht staan. ,,Duitsland geldt als een land van regels, maar als het erop aan komt kijkt de politie de andere kant op.

De verkeersafdeling van de gemeente is maar matig te spreken over de trouwe boeteleverancier. Zeker, dankzij Nilges houden de mensen zich een stuk beter aan de regels, moet districtsleider Geisslreiter toegeven. Maar voor de sfeer in de stad is dit funest.

Dat de gehate Nilges voor een hoop extra inkomsten zorgt, bestrijdt Geisslreiter. ,,Aangiftes moeten ook worden verwerkt; ik schat dat we ongeveer quitte spelen.

Ambtenaren waren pas echt verbaasd toen hij onlangs een foto van een fout geparkeerde reddingshelikopter meestuurde. Grapje, beweert Nilges, die boos is dat de gemeente zijn heli-melding als serieus bedoeld doorspeelde naar de pers.

 
 
Bron: AD
 
  22-8-2008  


|

FlitsKaart