Hoe verkeersbeleid faaltx

Een jaar geleden zat ik met verkeersgedeputeerde Wubbo de Raad om de tafel om het verkeersveiligheidsbeleid eens onder de loep te nemen. Ik heb toen gewezen op de kruising in onderstaand bericht:

-----------------------------------------------------------

Rotonde op kruising Rietweg-SwifterwegOp de kruising Rietweg-Swifterweg in de gemeente Dronten wordt volgende week begonnen met de aanleg van een rotonde.
Er hebben zich op het kruispunt de afgelopen jaren verschillende ernstige ongelukken voorgedaan, ondanks enkele drempels bij het kruispunt. Een rotonde moet de veiligheid vergroten.
Vanwege de werkzaamheden is het kruispunt vanaf 5 oktober afgesloten, behalve voor fietsers en bromfietsers. Voor autoverkeer worden omleidingen aangegeven. Afhankelijk van het weer moet de rotonde voor het einde van het jaar klaar zijn.


---------------------------------------------------------------Wat er niet bij vermeld wordt is dat er hier ook STOP borden staan. Elk ongeval wat hier gebeurd is komt door het negeren van het STOP gebod en door het onvoldoende kijken. Ik heb zelf al diverse zware crashes hier gezien en er zijn ook doden door gevallen.Ik heb in het verleden de politie Flevoland diverse malen erop gewezen om hier, in plaats van het voorrangsverkeer te controleren met radar, eens te controleren op het STOP bord. In de 6 jaar dat ik over deze weg rij heb ik nimmer een controle daarop gezien. Snapt u het? Dan snap ik het ook.Het geld dat dus nu uitbesteed wordt, kan dus niet gebruikt worden om de thuiszorg te subsidieren in de polder. Daar wordt nu rigoreus bezuinigd en vallen veel voorzieningen weg, mede dankzij de incompetentie van het fantastische verkeershandhavingsteam, eeeehhh, ik bedoel snelheidshandhavingsteam van Flevoland. Toppie jongens! Vooral zo doorgaan. Verkeer is meer dan alleen snelheid jongens!

Bron:  Omroep Flevoland

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram