Hof verklaart dagvaardingen 'tuftufclub' nietig





 

ARNHEM - Het gerechtshof in Arnhem heeft de dagvaardingen tegen F. J., oud-voorzitter van de tuftufclub, onlangs nietig verklaard. Vorig jaar veroordeelde de politierechter in Lelystad hem nog tot 2000 euro boete en een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur wegens smaad.



De tuftufclub verzet zich onder meer via een internetsite tegen flitspalen langs rijks- en snelwegen. J. zou met de geschriften en foto's de goede naam van enkele politieagenten hebben geschaad. De advocaten van J. voerden voor het hof aan dat de dagvaardingen nietig zouden moeten worden verklaard, omdat niet duidelijk is waartegen de man zich zou moeten verdedigen.



Het hof stelde de verdediging in het gelijk. Het OM had tekst en foto's overlegd, waarna het hof zelf delen moest kiezen die wellicht smadelijk zijn. Een dergelijke wijze van ten laste leggen is onvoldoende duidelijk en in strijd met de wet. Daarom zijn de dagvaardingen nietig verklaard.



Het Openbaar Ministerie in Lelystad kan de man opnieuw voor de politierechter brengen. Of dat ook gebeurt, kon een woordvoerster maandag niet zeggen.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  8-2-2004  


|

FlitsKaart