Hollandse Brug weer open

 

Vrachtwagens mogen vanaf maandag weer over de Hollandse Brug in de richting Amsterdam.

Sinds april vorig jaar mochten vrachtwagens niet meer over de belangrijkste brugverbinding tussen Amsterdam en Almere, omdat de brug niet meer voldeed aan de veiligheidseisen.

De terugkeer van de trucks leidde maandagochtend nog niet tot extra filevorming op de A6, aldus de ANWB. Volgens Rijkswaterstaat neemt de filedruk toe met de terugkeer van de vrachtwagens.

Juli
Naar verwachting gaat voor vrachtverkeer de rijbaan richting Almere in juli weer open. Automobilisten konden de afgelopen tijd wel gebruik maken van de brug.

Eind 2008 moeten de werkzaamheden voltooid zijn.

Bezwaar
Transportorganisaties EVO en TLN stapten vorige week naar de Raad van State omdat ze het niet eens waren met het besluit van de rechtbank in Zwolle over de Hollandse Brug. EVO en TLN wilden de sluiting vorig jaar via de rechter tegenhouden, maar die wees hun bezwaar af.

Ondanks de gedeeltelijke opening van de brug maandag zetten de organisaties hun gang naar de hoogste bestuursrechter door, omdat ze een principiële uitspraak willen. Als de raad besluit dat de brug onterecht is dichtgegaan, willen de partijen een schadevergoeding.

Met een uitspraak hopen ze sterker te staan wanneer de komende jaren zeker 150 slechte bruggen en viaducten onder handen worden genomen.

 
 
Bron: nu.nl
 
  14-4-2008  


|

FlitsKaart