Honderden onterechte bekeuringen na ongeldige snelheidscontroles A28

 

Nadat in het verleden al meerdere keren onwettige snelheidscontroles door Flitsservice.nl aan de kaak zijn gesteld, was het volgens medewerkers van deze website onder andere op 5 april 2007 opnieuw mis: een door de KLPD uitgevoerde snelheidscontrole op de A28, tussen knooppunt Hattemerbroek en Zwolle, heeft waarschijnlijk geen juridische waarde, waardoor aan een ieder die daar in de richting Zwolle is geflitst wordt geadviseerd om beroep in te stellen tegen zijn bekeuring.

Op het betreffende wegdeel geldt een verlaagde maximale snelheid van 100 km/hr. Wie vanaf de N50 de A28 oprijdt, krijgt pas een A1-bord te zien met deze maximumsnelheid bij hectometerpaal 92,4. De desbetreffende snelheidscontrole vond echter plaats bij hectometerpaal 87.4 Dit betekent dat een deel van de gecontroleerde automobilisten simpelweg niet op de hoogte kon zijn van de verlaagde maximumsnelheid die daar geldt. In de uitvoeringsvoorschriften BABW, artikel 5 lid 1 staat:

De Minister van Verkeer en Waterstaat kan op autosnelwegen wegvakken aanwijzen, waarop een maximumsnelheid van 100 of 80 km/h geldt. De borden A1 (maximumsnelheid 100 km/h) dienen te worden geplaatst aan het begin van een wegvak. Op de toerit of verbindingsweg worden deze borden geplaatst aan het einde van de invoegstrook.

Met andere woorden: als iemand een snelweg oprijdt waar de maximumsnelheid tijdelijk lager is dan 120 km/hr moet dit ten alle tijden duidelijk worden weergegeven bij het oprijden van de snelweg. Rijkswaterstaat is in dit geval in gebreke gebleven, waardoor een bekeuring met succes kan worden aangevochten. De 100 km/hr aanduidingen op de hectometerpaaltjes doen daar geen afbreuk aan, omdat deze kleine bordjes geen enkele juridische waarde hebben.

Nader onderzoek bracht aan het licht dat de desbetreffende controle er al een aantal keren vaker heeft gestaan bijvoorbeeld op 28 April ook bij 87.4. Dit betekent dat er ook op deze dagen vele honderden automobilisten ten onrechte zijn bekeurd.

Flitsservice.nl raadt de desbetreffende geflitste automobilisten aan om beroep tegen hun bekeuring in te stellen. Voor hulp hierbij kunt u zich altijd melden op het forum van deze website.

In principe raden we iedereen aan om in beroep te gaan omdat alle boetes te hoog uitvallen of wellicht ongeldig kunnen worden verklaard.

 
 
Bron: Flitsservice Forum
 
  6-9-2007  


|

FlitsKaart