Honderden oplichters stallen auto's gratis in Amsterdam.





 

De parkeerdienst van het Amsterdamse stadstoezicht blijkt opnieuw te worden geteisterd door fraudeurs. Het gaat om illegale handel in omgebouwde ParkAdammertjes.



Deze persoonlijke parkeermetertjes worden door de oplichters zo behandeld, dat er nooit geld betaald hoeft te worden voor parkeren in de stad. Een ParkAdammer bestaat uit een kastje en een daarbij behorende kaart, die een waarde vertegenwoordigt van vijftig of honderd euro. De kaart dient in het apparaat te worden gestopt voordat men gaat parkeren. Het apparaat berekent dan vanzelf hoeveel geld er dient te worden afgeschreven en trekt dat automatisch van de kaart af.



De door de fraudeurs omgebouwde ParkAdammer werkt uitstekend en er is verder niets op aan te merken. Alleen trekt hij nooit geld van de kaart af, waardoor de eigenaren van het apparaat altijd voor niets parkeren. "En dat is in de binnenstad natuurlijk goud waard" zegt een ex-bezitter van een omgebouwde ParkAdammer in gesprek met deze krant. "Er zijn bedrijven waarvan de medewerkers zeven dagen per week, in het centrum moeten parkeren. Van enkele bedrijven hebben alle medewerkers zo'n bewerkt apparaat."



De illegale ParkAdammers werken perfect. "De controleurs op straat zien niet dat er iets mis mee is"



Een bewerkt apparaatje kost in het illegale circuit zo'n 500 euro (normale kosten 122 euro).
"Daar koop je dan eenmalig een kaart van vijftig euro bij, en je kunt de rest van je leven gratis parkeren. Die kosten heb je er snel uit, hoor, in een stad waar het parkeren drie euro per uur kost", aldus de betrokkene.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  13-9-2003  


|

FlitsKaart