'Huftercontroles' KLPD op A15 en A16

 

Automobilisten die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels moeten extra op hun hoede zijn op de A15 en de A16. De Verkeerspolitie van het KLPD controleert er sinds donderdag extra op bestuurders die bumperkleven, links blijven rijden of bijvoorbeeld rechts inhalen. De extra controles vinden de komende drie maanden plaats, maakte een woordvoerder van het KLPD bekend.

De dienst controleert automobilisten aan de hand van de ergernissentop 10 van weggebruikers. In die top 10 gaat onnodig links rijden fier aan kop, de boete daarvoor bedraagt 90 euro. Op de tweede plaats staat bumperkleven. De boete die je daarvoor kunt krijgen, hangt af van de snelheid waarbij gekleefd wordt en loopt uiteen van 180 tot 380 euro, of men krijgt een dagvaarding mee. Op de derde plaats staat te langzaam rijden, want ook dat mag niet. De boete die daarop staat wordt bepaald door de officier van justitie, afhankelijk van het gevaar dat het oplevert.

De controles vinden op de A15 plaats tussen de afrit Rozenburg en knooppunt Ridderkerk en op de A16 tussen knooppunt Terbregseplein en knooppunt Klaverpolder. Juist op deze drukke wegdelen gebeuren ook veel ongelukken.

Op de eerste dag controleerde de politie 120 voertuigen. De nadruk lag op de belading van vrachtwagens. Tien procent van de gecontroleerde voertuigen kreeg een bekeuring.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  26-6-2008  


|

FlitsKaart