Huijbergse is spookbonnen beu

 

"Ik begin er onderhand moedeloos van te worden", zegt Elma Goossens uit Huijbergen met een diepe zucht.
De laatste maanden kreeg ze voor ruim achthonderd euro aan bekeuringen in de bus voor te hard rijden.

Elma zou te hard hebben gereden in Deventer en tweemaal in Duitsland. "In Deventer ben ik nog nooit geweest en in Duitsland ook al jaren niet meer", zegt ze. "Hoe is dit dan mogelijk?" Het schijnt dat er iemand rijdt met hetzelfde kenteken als van Elma.

In juli viel de eerste bon in de bus. Ze zou te hard hebben gereden in Deventer. Onlangs lagen er weer twee op de deurmat Nu ging het over te hard rijden in de Duitse plaatsen Bottrop en Oberhausen. Tegen de eerste bekeuring heeft ze een bezwaarschrift ingediend. "Gelukkig kreeg ik te horen dat ik die niet hoefde te betalen."

Na de laatste twee bekeuringen is Elma naar het politiebureau in Hoogerheide gestapt. Daar kreeg ze het antwoord dat de Nederlandse politie zich niet kon mengen in zaken die zich in Duitsland afspelen. Vervolgens stuurde ze een e-mail naar de politie in Bottrop. Daar kreeg ze geen reactie op. Deze week besloot ze dan maar te bellen. "Zo goed en zo kwaad als het ging heb ik me verstaanbaar proberen te maken in het Duits. Vervolgens kreeg ik foto’s toegestuurd van het voertuig dat te hard heeft gereden. In de auto zitten twee heren met een snor", zegt ze.

Het kenteken was hetzelfde als dat van de auto van Elma, alleen staat er op het kenteken een extra getalletje één. Dat wil zeggen dat het nummerbord een duplicaat is dat je kunt aanvragen bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) als je nummerplaat is gestolen of kapot is. Elma nam ook contact op met de RDW. "Die adviseerde me om een geheel nieuw kenteken aan te vragen. Maar dat kost wel geld."

Elma is de rompslomp beu. "Ik moet elke keer bellen, mailen en schrijven", zegt ze. "Ik wacht nu maar even af of ik nog iets van de politie in Duitsland hoor. Verder weet ik het ook niet meer. Elke keer als de postbode weer wat in de brievenbus gooi schrik ik, want misschien is het weer een nieuwe bekeuring."

 
 
Bron: BN de Stem
 
  24-9-2008  


|

FlitsKaart