Iets harder dan 130 levert 6500 boetes op2246x

Ruim 6500 automobilisten hebben in de eerste 10 maanden van dit jaar een boete gekregen, omdat ze na correctie 1, 2 of 3 kilometer te hard reden op een weg waar de maximumsnelheid 130 kilometer per uur is. Dat stelt minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) woensdag in antwoord op vragen van PVV-Kamerlid Machiel de Graaf.

De Tweede Kamer sprak eind vorig jaar af dat automobilisten eerder een boete krijgen als ze te hard rijden op een weg waar 130 geldt dan op wegen met lagere maximumsnelheden. De PVV verzette zich fel tegen de verlaging van de zogenoemde flitsmarge.

Automobilisten die te hard rijden op een 130-weg kregen voorheen een boete vanaf een snelheid van 139 kilometer per uur. De politie gebruikt een marge, om bijvoorbeeld meetfouten te ondervangen, maar de regering en de Kamer vonden die marge te ruim. Daarom worden automobilisten nu geflitst vanaf 136 kilometer per uur.

De maximumsnelheid werd in september verhoogd van 120 naar 130 kilometer per uur. Voor die tijd werden op acht snelwegen experimenten gedaan met de hogere snelheid

Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Goed idee om de marges niet op 130 Km/u wegen toe te passen. Is uiteraard alleen bedoeld om de schatkist te spekken.

Het ongelimiteerde graaien is, door het niet toepassen van de marges, prioriteit nummer één van de graaibendes geworden.

Op de meeste snelheidsmeters is 1 Km/u boven de 130 Km/u absoluut niet af te lezen, behalve als je een halve minuut naar je snelheidsmeter gaat zitten turen. Erg goed voor de verkeersveiligheid.