IJkingsrapport laserpatrol op bureau inzien

 

Middelharnis – Het verkeersproject Stop Ongevallen Samen (SOS) draait nog steeds op volle toeren en helaas blijft het nodig. Tot nu toe vonden dit jaar 235 ongevallen plaats waarvan 71 met gewonden en 3 met dodelijke slachtoffers. De oorzaak ligt in een aantal gevallen aan een te hoge snelheid of alcoholgebruik. De snelheidscontroles die de politie uitvoert blijven nodig gezien het aantal automobilisten dat de maximum snelheid overschrijdt. De controles zijn hierbij gericht op de excessen.

Voor de snelheidsmetingen wordt gebruik gemaakt van een laserpatrol om de snelheid te meten. Of deze laserpatrol de juiste snelheid meet, wordt regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijke instantie, Het Nederlands Meetinstituut (NMI). Zij leggen hun bevindingen vast in een ijkingsrapport.

Steeds vaker komen bij de politie klachten binnen waarbij de klager beweert dat de laserpatrol niet de juiste snelheid heeft afgelezen. In een aantal gevallen is dit ingegeven door een advies op een internetsite die ideeën geeft over hoe je onder een bekeuring uit kunt komen. Wie niet gelooft dat de laserpatrol de juiste snelheid heeft gemeten, kan daarom voortaan op het politiebureau in Middelharnis het ijkingsrapport in komen zien.

Beter is te voorkomen dat u een bekeuring krijgt, voor uw eigen en andermans veiligheid!

 
 
Bron: Persvoorlichting Politie-Rotterdam-Rijnmond
 
  10-8-2008  


|

FlitsKaart