IJs op ruit: doodleuk bekeurd

 

Parkeervergunninghouders in de Dordtse binnenstad die de afgelopen dagen zijn bekeurd omdat hun vergunning door de dichtgevroren ruiten niet zichtbaar was, hoeven die bekeuring niet te betalen.
Dat meldt Wim Slootweg, hoofd van afdeling Toezicht in Dordrecht. Een aantal vergunninghouders kreeg een bekeuring doordat er ijs of sneeuw op hun autoruiten zat.

Slootweg betreurt de onnodige boetes. ,,Af en toe schrijven de parkeercontroleurs bekeuringen uit waarvan je je achteraf afvraagt of het wel echt nodig was. Maar inmiddels hebben we de bekeuringen van de parkeervergunninghouders verscheurd.’’

Er is voor de controleurs geen beleid voor bevroren of besneeuwde autoruiten. Slootweg: ,,Parkeerders mogen verwachten dat de controleurs in dit soort situaties fatsoenlijk en met verstand handelen. Een auto met een bevroren ruit heeft een hele nacht op die plek gestaan en zal dan waarschijnlijk ook niet fout geparkeerd staan.’’

De parkeercontroleurs krijgen echter geen ijskrabbers mee. ,,Dat is te veel werk. We hebben de situatie besproken met de controleurs en afgesproken dat ze op een later tijdstip, als de ruit is ontdooid, teruggaan naar de desbetreffende auto,’’ vertelt Slootweg.

Om bekeuringen te voorkomen raadt Slootweg de vergunninghouders aan om hun autoruiten zelf ook goed schoon te houden.

 
 
Bron: mobiel.ad.nl
 
  14-1-2009  


|

FlitsKaart