In stille uren naar 120 km/u2895x

Automobilisten hoeven op de spiksplinternieuwe tienbaanssnelweg tussen Amsterdam en Utrecht binnenkort het gaspedaal niet langer al bij honderd kilometer per uur los te laten. Demissionair minister Eurlings (Verkeer) wil de maximumsnelheid daar op rustige tijden verhogen naar 120 kilometer per uur.

De CDA-bewindsman loopt daarmee vooruit op de evaluatie van enkele proeven met dynamische snelheden op de A1, de A12 en de A20.
"Niemand begrijpt dat je op zo’n nieuw breed stuk asfalt ook in de avonduren nog een beperkte snelheid zou moeten rijden", zegt Eurlings. "Dat roept weerstand op bij weggebruikers. Daarom wil ik een hogere maximale snelheid op momenten dat het rustig genoeg is, bijvoorbeeld ’s avonds en ’s nachts."

Voor het A2-traject tussen de knooppunten Holendrecht en Maarssen viel in 2006 onder het kabinet-Balkenende II (CDA en VVD) het besluit tot verbreding van de uiterst filegevoelige A2. Toen werd aangenomen dat ook de maximumsnelheid terug moest naar 100 km/u. Daarvan stapt Eurlings nu af. "Ik heb er alle vertrouwen in dat zal blijken dat ook hier 120 km/u mogelijk is."

Bron:  Telegraaf

Melder: Ronver
Mdw
Wilibald

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram