Interimmer politie factureerde 1400 euro per dag

 

Een interimmer heeft drie maanden lang veertienhonderd euro per dag gefactureerd voor haar werkzaamheden als tijdelijk hoofdcommissaris bij het politiekorps Twente. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een onderzoek naar declaratiegedrag bij de politie. Deze interimmer, Mirjam Barendse, zou niet de enige zijn die veel declareert.


Barendse laat zich volgens het programma via haar eigen managementadviesbureau inhuren. Tegenwoordig is ze interim-korpschef in de politieregio Brabant-Noord, waar ze voor minder dan drie dagen werk 4500 euro in rekening heeft gebracht. Het zou gaan om haar voorbereiding op de functie van interim korpschef.

Daarnaast zou ze iedere maand 9968 euro ontvangen. Dat is volgens RTL Nieuws bijna evenveel als de Amsterdamse korpschef Bernard Welten krijgt. Het verschil is echter dat bij het Amsterdamse korps ongeveer zesduizend agenten werken en bij Brabant-Noord 1650. De Nederlandse Politiebond spreekt van een 'buitensporige' vergoeding.

Korpschef Welten hoeft niet de volle mep te betalen, de helft van zijn woning wordt betaald door de politie. Omdat de Belastingdienst daarvoor loonbelasting heft, krijgt Welten jaarlijks 17600 euro om dat leed te verzachten.

Daarnaast zijn er volgens het programma zeker zestien hoofdcommissarissen en plaatsvervangers die dubbelop declareren. Ze krijgen namelijk een vaste vergoeding voor zogenoemde representatiekosten, maar daarnaast declareren ze nog eens geld voor bijvoorbeeld diners.

Zo ontvangt de korpschef van Brabant Zuid-Oost Leon Kuijs jaarlijks bijna 8700 euro aan representatiekosten, maar declareerde hij daarnaast nog eens bijna 3900 euro aan stomerijkosten en de huur van een smoking.

Bij andere vergoedingen zijn opvallend grote verschillen te zien. Zo krijgen plaatsvervangend korpschef van Amsterdam Cor Gorissen en korpschef van Flevoland Bert Wijbenga 11.800 euro per jaar omdat ze 24 uur per dag bereikbaar moeten zijn. Bij andere korpschefs ligt die vergoeding rond de 3400 euro.

 
 
Bron: nieuws.nl
 
  29-11-2009  


|

FlitsKaart