Inzetten van de Radar detector detector

 

Vanaf volgende week zullen er zo'n 30-tal radardetector detector (R.D.D.) worden ingezet door de politie.

Dit werd zaterdag tijdens het SBS 6 programma "Wegmisbruikers" bekend gemaakt.Kondigde Koos Spee eerst nog aan dat er geen heksenjacht ontketend zou worden, blijkt nu dat de radardetectorbezitter Public Enemy #1 is voor Koos Spee. In naam van verkeersveiligheid zal en moet de detectorbezitter opgespoord worden. Ondertussen gebeuren er nog steeds honderden ongevallen door alcohol en gaan mensen dood door het niet dragen van de gordel. Dat zal Koos Spee blijkbaar een worst wezen getuige de inzet, of juist gebrek daarvan, om deze verkeersgevaarlijke zaken op te sporen. Koos Spee heeft gewoon een hekel aan mensen die sneller rijden dan een limiet die hij wenselijk vindt. De rest boeit hem blijkbaar niets. Het lijkt meer op een persoonlijke vete, dan dat het met verkeersveiligheid te maken heeft.

Het eerste wat je je zou afvragen is waarom gelijk 30 van deze apparaten aangeschaft worden, is het niet zo dat er nog een aantal zaken tegen het detector verbod lopen?
Mocht straks blijken dat het detectorverbod van de kaart is, dan zit de Nederlandse overheid met 30 van deze R.D.D.'s.
Dus bij het aantal van 30 kunt u al vraagtekens zetten.


Daarnaast spraken wij enige jaren geleden met een agent van de politie in Oostenrijk, waar het rijden met een detector eveneens verboden is. Zij hadden ook R.D.D.'s en die lagen vooral in de kast. Op het enorme aanbod van verkeer bleek de kans om iemand met een radardetector aan te treffen zo klein, dat ze er eigenlijk niet meer aan dachten en het dure apparaat in de kast bleef liggen. Daarnaast ligt de marge om geflitst te worden een stuk hoger. Als in Nederland Oostenrijkse marges gehanteerd zouden worden, kan je 70% van de snelheidsboetes wegstrepen.


Wij zeggen: Besteed het geld alstublieft aan iets nuttigs en niet aan een persoonlijke vete!
Check ons forum voor meer informatie, inclusief een link naar het filmpje, zoals te zien op Wegmisbruikers.

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  22-5-2004  


|

FlitsKaart