Jacht op snelwegcrimineelx

Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) start een grootscheepse jacht op criminele broeinesten langs de snelwegen. Zo zullen parkeerplaatsen, benzinestations en wegrestaurants worden afgestroopt op illegale activiteiten.

De criminaliteit op de rustplaatsen is zeer divers: ongure types die samenkomen om misdadige plannen te beramen, voetbalsupporters die een pompshop beroven of mensen die ergens eten of tanken zonder te betalen.

"De tijd dat een aangehouden crimineel lachend zijn rijbewijs aan ons overhandigde in de verwachting dat we niet verder kijken dan onze verkeersneus lang is, is definitief voorbij", waarschuwt hoofd verkeerspolitie Gert van Beek.

In samenwerking met de douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), de Vreemdelingenpolitie, de recherche en de Belastingdienst wordt gejaagd op iedereen die zich niet aan de wet houdt. Van Beek: "En dan heb ik het niet over snelheidsovertredingen, maar zaken die het daglicht echt niet kunnen verdragen."

Bron:  De Telegraaf

Melder: Wim

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Je gaat je bijna af vragen of men bij het KLPD tot inzicht is gekomen dat er ernstigere zaken in de samenleving spelen dan te hard rijden. Het valt dan ook nog maar te betwijfelen of Koos Spee het met deze verlegging van de prioriteiten eens is.

Alle goede bedoelingen van het KLPD ten spijt, het is hoogst onwaarschijnlijk dat het aantal snelheidscontroles langs de vaderlandse snelwegen af zal nemen. De ambtenaren die deze controles uitvoeren zijn simpelweg niet bevoegd om andere taken uit te voeren.