Justitie: boetes Amstelwijckweg (Dordrecht) gewoon innen

 

Het Openbaar Ministerie in Dordrecht is nog altijd van plan enkele honderden verkeersboetes van hardrijders op de Amstelwijckweg in Dordrecht te innen.
Afgelopen zomer gingen honderden automobilisten, werknemers van bedrijfsterrein Krabbepolder, op de bon bij een flitsactie op de Amstelwijckweg.

Even leek er onlangs hoop voor de gedupeerden, nadat één van de automobilisten onder de boete uit wist te komen. Deze overtreder wilde naar de kantonrechter om zijn gelijk te halen. Maar vanwege een interne fout bij justitie, is de reactietermijn voor die zaak verlopen en is die boete vernietigd. ,,Maar dat geldt zeker niet voor alle andere zaken. Als mensen naar de kantonrechter willen stappen, dan moeten ze dat vooral doen. Wij zien dat met vertrouwen tegemoet,’’ zegt de woordvoerster van het openbaar ministerie.

Zegsvrouw Erika Bok van bedrijfsterrein Krabbepolder wil mensen die deze zomer een boete kregen op de Amstelwijckweg aanmoedigen om bezwaar te maken bij de kantonrechter. ,,We krijgen signalen dat mensen het wel genoeg vinden en niet meer moeite willen doen. Maar ik wil mensen aansporen om toch door te zetten.’’ Bok is ervan overtuigd dat de groep beboete werknemers sterk staan in de rechtbank.

,,We hebben het idee dat we een goede kans maken. Het Openbaar Ministerie schermt in zijn brieven dat er een verkeersbord stond, maar dat specifieke bord op de Amstelwijckweg is pas na de verkeerscontrole geplaatst.’’ De Amstelwijckweg werd afgelopen zomer tijdelijk gebruikt als sluiproute vanwege werkzaamheden.

Een paar honderd automobilisten reden te hard en reageerden verontwaardigd omdat de 30-kilometerborden volgens hen niet zichtbaar langs de weg stonden. Diverse personen gingen voor honderden euros het schip in.

 
 
Bron: AD Drechtsteden
 
  23-10-2008  


|

FlitsKaart