Kabinet buigt zich over alcohollimiet jonge bestuurderx

Het kabinet behandelt vrijdag een voorstel van minister Peijs van Verkeer om het maximaal toegestane alcoholpromillage voor jonge bestuurders te verlagen van 0,5 naar 0,2. Jonge of beginnende bestuurders zijn auto- en ook motorrijders die nog geen vijf jaar hun rijbewijs hebben. Volgens deskundigen zou zo'n speciaal op hen gerichte maatregel twaalf verkeersdoden en honderd zwaargewonden per jaar schelen. Uit een enquête eind vorig jaar bleek dat een meerderheid van 57 procent van de Nederlandse automobilisten zelfs ervoor pleit dat helemaal geen alcohol genuttigd mag worden voordat iemand achter het stuur kruipt.


Het kabinet buigt zich ook over een voorstel voor een hardere aanpak van snelheidsovertreders vanaf 2006. Naarmate iemand steeds vaker wordt betrapt op te hard rijden, des te hoger de boete, is de kern van een voorstel van ook minister Donner van Justitie.

Bron:  Bvom / Anp

Melder: Gijsbert

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Het kabinet buigt zich ook over een voorstel voor een hardere aanpak van snelheidsovertreders vanaf 2006. Naarmate iemand steeds vaker wordt betrapt op te hard rijden, des te hoger de boete, is de kern van een voorstel van ook minister Donner van Justitie.Een te snel rijdende automobilist, waarvan diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het "te snel rijden" niet de oorzaak is van de vele ongevallen in dit land, als Public Enemy #1. Donner vergeet voor het gemak dat van de 7,5 miljoen snelheidsboetes er 4,5 miljoen zijn voor mensen die net even iets te snel gaan.

Over de lagere alcohollimiet kan er simpel gezegd worden: Al stel je de limiet om 0,1; 0 + 0 controle en toezicht blijft 0. Laat ze eerst eens wat meer toezicht op alcohol gebruik instellen.


Daarnaast stellen wij ons de vraag: Waar blijven de effecten van de snelheidscontroles?