Kamervragen over aantal spookboetes





 

DEN HAAG - Het CDA eist opheldering van het kabinet over de omvang van het aantal spookboetes dat aan automobilisten wordt uitgedeeld.



De ministers Donner (Justitie) en Peijs (Verkeer) moeten de onrust wegnemen onder veel verkeersdeelnemers die vrezen onterecht op de bon te worden geslingerd, vindt CDA-Kamerlid Van Haersma Buma, die hierover Kamervragen heeft gesteld. „Is er nu wel een hausse aan spookboetes of niet?” zo vraagt de christen- democraat zich af.



Volgens landelijk verkeersofficier Koos Spee valt het wel mee met het aantal spookboetes. Ook wordt er naar zijn mening in Nederland weinig gebruikgemaakt van vervalste nummerborden. Volgens Spee zijn er echter wel veel burgers die onder de bon proberen uit te komen door net te doen alsof het om een verkeerd uitgedeelde boete gaat.



Het kabinet moet met concrete cijfers aangeven om hoeveel gevallen het gaat, vindt het CDA. Mocht het aantal spookboetes enorm hoog zijn, dan eist het CDA aanvullende maatregelen van het kabinet. „In dat geval kun je je afvragen of het nieuwe fraudebestendige nummerbord toch niet opnieuw moet worden aangepast”, aldus Van Haersma Buma.

 
 
Bron: Bron:  Telegraaf
 
  17-8-2004  


|

FlitsKaart