Kandidaat geschrapt van PVV lijst

 

Ik, Martijn, initiatiefnemer van Flitsservice.nl stond op de kandidatenlijst voor de PVV Flevoland. Gisteren, vrijdag 14 januari is er nogal wat berichtgeving geweest over het feit dat de PVV mij van de kandidatenlijst heeft gehaald. Omdat er nogal wat verwarring lijkt te zijn over hoe en wat even een korte uitleg wat gebeurd is.
Er is eind december kort na het publiceren van de kandidaten lijst wat commotie ontstaan toen iemand via Twitter wat suggestieve tweets deed en meldde dat "hij een foto had van een kandidaat in de boeien" en dat hij deze pas bekend zou maken “als het te laat is voor de PVV”.

Dit was dus de foto van mijn arrestatie door een gefrustreerde agent, waarvoor ik dus ben vrijgesproken, zoals toen gepubliceerd was op voormalige website www.tuftufclub.com.

Een journalist van Omroep Flevoland heeft deze tweet gezien en is gaan informeren. Ik heb hierop het verhaal van de arrestatie nogmaals gepubliceerd op mijn website inclusief de foto's om te voorkomen dat er de volgende dag onjuiste verhalen de ronde zouden doen.
De journalist zag er geen verhaal in, zo twitterde hij kort daarop.

Bij het intake gesprek heb ik alles gemeld bij de PVV en dat was tot dat moment ook geen enkel probleem.
In eerste instantie leek het erop dat de PVV zich niet onder druk zou zetten door deze persoon.Ik was immers vrijgesproken. Ook heb ik een Verklaring Omtrent Gedrag waarin geen bezwaar is gemeld omtrent mijn persoon. Dit na alle commotie rondom het strafrechterlijke verleden van enkele Kamerleden.

Maar de PVV werd toch bang voor headlines met “PVVér bajesklant” met bijbehorende foto en hop, ik was eraf. Niets mocht meer baten. Dat er vanuit de pers gemeld werd dat het verhaal niet interessant was, hielp ook niet. Ik heb het in december ook bij mijn eigen perscontacten gemeld. Ook zij zagen er geen verhaal in en konden er alleen maar om lachen: "Een ludieke actie, wat is daar mis mee?"

De PVV is gezwicht voor een foto van een ludieke actie.

Er is vanuit de PVV geen enkele mededeling gedaan dat ik van de lijst gehaald werd. Ik heb ze gezegd dat vroeg of laat het iemand zal opvallen als de lijsten definitief zijn geworden en dat je dus vragen gaat krijgen. Dat het dan nogal knullig zal staan als blijkt dat ik eraf gehaald ben vanwege een foto van een onterechte arrestatie voor een bord met daarop "radarcontrole".
Er is me gezegd dat zij dan geen commentaar zullen leveren. Ik heb gezegd dat ik dat wel zal doen, omdat ik geen zin heb in speculaties omtrent mijn persoon. Dat mensen zullen zeggen "Hij zal wel iets verzwegen hebben" of: "Hij zal wel meer op z'n kerfstok hebben" of: "Weer een crimineel"

Op donderdagmiddag belt Omroep Flevoland mij, dat ze met de lijsttrekker hebben gesproken en gevraagd hebben of ik nog op de lijst stond. Hij heeft geantwoord dat dit zo was en weigerde alle commentaar. Daarop werd ik gebeld.....

 
 
Bron: www.flitsservice.nl
 
  14-1-2011  


|

FlitsKaart