Kenteken bezorgt brommerrijder boetes1270x

Duizenden brommerrijders hebben dit jaar snelheidsbekeuringen gekregen omdat ze met hun kersverse nummerplaat werden geflitst. Het bromfietskenteken is sinds 1 januari verplicht.

Te hard rijdende brommers leverden de eerste vijf maanden van dit jaar 3651 boetes op, zo bevestigde een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM) maandag een bericht uit het Nederlands Dagblad.

De snelheidsbekeuring kost al gauw 81 euro. "De flitspalen staan afgesteld om de maximum snelheid voor auto’s. Omdat we rekening houden met foutmarges in de bebouwde kom op ongeveer 57 kilometer per uur", legt de woordvoerder uit.

Een bromfietser mag daar 30 kilometer per uur en rijdt dus als hij wordt geflitst meer dan 25 kilometer te snel.

Ook het ontbreken van een kenteken jaagt brommerrijders op kosten. De politie bekeurde tot en met mei 2389 brommerrijders zonder kenteken. Deze overtreding kost 140 euro.

Keuren

Om een kenteken aan te vragen moet de brommereigenaar zijn voertuig laten keuren bij een door de RDW erkende vakhandelaar. Daarbij moeten papieren worden overlegd en de eigenaar moet zich legitimeren.

Een kenteken krijgen voor een gestolen brommer is lastig, waardoor de kentekens zelf een geliefd object van diefstal zijn geworden. Uit cijfers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer blijkt dat al 6300 kentekens zijn gestolen.

Bron:  Nu.nl

Melder: MarcelH

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram