Klok in de flitspaal niet geijkt: bekeuring verscheurd

 

De flitspalen in de gemeente Landsmeer, die het inrijverbod tijdens de spits moeten handhaven, deugen niet. De klokken zijn niet geijkt. Daardoor krijgen automobilisten onterecht bekeuringen.

Purmerender Henri Hendriks heeft zijn bekeuring wegens overtreding van het inrijverbod - er staan palen in Landsmeer (avondspits) en Purmerland (ochtendspits) - inmiddels met succes aangevochten bij de kantonrechter in Zaandam. De boete van vijftig euro werd kwijtgescholden omdat de klok niet geijkt bleek te zijn.

Hendriks adviseert andere automobilisten hetzelfde te doen als zij kort voor de tijdslimiet (in de richting van Purmerend om 19 uur en in de richting Amsterdam om 9 uur) zijn geflitst. De klokken in de flitspalen zouden immers niet nauwkeurig genoeg zijn. De gemeente Landsmeer, dat de flitspalen in beheer heeft, bestrijdt dat. Volgens een woordvoerder zijn de klokken via een GPS-systeem aan een satelliet gekoppeld. ,,Dat zou voldoende nauwkeurig moeten zijn. Daarnaast hanteren wij een marge van twee minuten. Voorlopig zien we geen enkele reden om ons beleid te wijzigen.’’ Ook de politie Zaanstreek-Waterland ziet geen aanleiding de werkwijze aan te passen.

 
 
Bron: Noordhollands Dagblad
 
  25-9-2008  


|

FlitsKaart