KLPD: Caravansnelheid 100 km/u / KLPD flitst caravans die 100 rijden12459x

AMSTERDAM - Caravanrijders krijgen steun uit onverwachte hoek. Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) is voorstander van een verhoging van de maximumsnelheid voor caravans, die nu op 80 km/u ligt.

De verkeerspolitie zal dan ook niet extra controleren op te hard rijdende auto’s met caravan nu voor velen de vakantie is aangebroken. Een vrijbrief is dat niet, waarschuwt KLPD, want het gaat nog wel mee in de normale surveillance. Op dit moment ergeren zowel vrachtwagenchauffeurs als caravanbezitters zich aan elkaar omdat de vrachtwagens doorgaans net iets harder rijden of willen rijden. ANWB en transportorganisatie TLN en EVO klaagden daarom over de snelheidslimieten voor de sleurhut. "Ook wij krijgen geregeld klachten van caravanrijders die zich opgejaagd voelen door vrachtwagenchauffeurs. Een verhoging van de maximumsnelheid naar 100 km/u is daarvoor een redelijke oplossing", zegt woordvoerder Frans Zuiderhoek namens KLPD. "We gaan ook zeker niet extra op snelheid controleren van caravans."

KLPD vindt wel dat op een of andere manier zeker gesteld moet worden dat de combinatie een hogere snelheid aan kan. "Bijvoorbeeld door een apk voor caravans."

Nieuws.nl schrijft:

KLPD flitst caravans die 100 rijden

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft automobilisten met een caravan vandaag gewaarschuwd dat de maximumsnelheid op 80 kilometer per uur blijft liggen. Het korps ontkende voorstander te zijn van een hogere snelheid voor caravans.

Het KLPD liet weten dat overtredingen van mensen die met de caravan op vakantie gaan in de normale surveillance worden meegenomen. Bestuurders lopen daardoor kans om vanaf 87 kilometer per uur te worden bekeurd. "Het zou spijtig zijn als de eerste vakantiefoto van de Verkeerspolitie komt", aldus een woordvoerder.

Het KLPD ontkrachtte daarmee een artikel in De Telegraaf van vandaag, waarin werd gesteld dat het korps voor een verhoging van de maximumsnelheid is. Brancheorganisaties Bovag en Focwa lieten al weten voorstander van een dergelijke verhoging te zijn, omdat dat de doorstroming in het verkeer zou bevorderen.

Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram