Komst van 12 extra flitspalen vertraagd





 

ARNHEM - De komst van twaalf extra flitspalen in Arnhem is vertraagd. De snelheidsmeters zullen niet voor het einde van het jaar in werking treden.



De politie Gelderland-Midden startte in opdracht van het Openbaar Ministerie begin dit jaar het verkeershandhavingsteam. Het team van 28 politiemensen controleert onder meer op het overtreden van de maximum snelheid en door rood licht rijden.



Naast de bestaande tien flitspalen die Arnhem al heeft, kondigde het team twaalf extra flitspalen aan in de stad. Die zouden gecombineerd gaan controleren op te hard en door rood licht rijden. Ook zouden ze op de meest gevaarlijke wegen en kruispunten komen te staan.



De flitsers hadden het afgelopen voorjaar in werking moeten treden. Op dit moment staat er nog geen een.



"Ze hadden er het begin van dit jaar al moeten staan, maar dat is ernstig vertraagd", zegt M. Heering van politie Gelderland-Midden. "De procedure voor het plaatsen van een snelheidsmeter duurt langer dan wij hadden verwacht. Voor elke flitspaal moet een vergunning worden aangevraagd, dat duurt even. Dan moeten de palen nog gemaakt en geplaatst worden."



De politie spreekt de hoop uit dat de eerste flitspalen in januari van het volgende jaar geplaatst kunnen worden.



Afgelopen week werd de snelheids- en roodlichtcamera gestolen uit de flitspaal op het kruispunt Burgemeester Matsersingel-Groningensingel. Van de palen in de stad worden geregeld de lenzen van camera's beklad.



"Het bekladden is iets wat we makkelijk ongedaan kunnen maken", aldus Heering. "Voor vernieling of diefstal is nog geen oplossing. De palen die de komende tijd worden geplaatst, zijn waarschijnlijk nog niet beveiligd."



Het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Minsterie ontwikkelt op dit moment wel flitspalen met rook- en hittesensoren, trillings- en tiltsensoren. Wie binnen een straal van een meter komt, stelt een alarm in werking. Bij sommige palen staat een extra camera om vandalen te betrappen.



De politie gebruikt ook een wagen met radarapparatuur om snelheidsovertreders aan te pakken.



Deze week kondigde de politie geregelde controles aan in verschillende delen van Arnhem-Zuid. Dit naar aanleiding van het toenemende aantal verkeersongelukken en bewoners die klagen over hardrijders in hun buurt.



Afgelopen week werd naar aanleiding van klachten op drie dagen twee uur gecontroleerd op de Brabantweg in De Laar-West. Tijdens de controles reden 33 mensen te hard. De politie noemt dit 'opvallend weining overtreders'.


 
 
Bron: De Gelderlander
 
  17-8-2002  


|

FlitsKaart