Koos Spee: lees die bagger niet4409x

'Hoofd flitszaken van Nederland' zoals de Soester wethouder Paul Lemmen verkeersofficier Koos Spee gisteren noemde, ergert zich aan de voortdurende negatieve nieuwsstroom over flitspalen.
,,Vooral op internet. Lees die bagger niet,’’ zei de door verkeersovertreders verafschuwde gezagsdrager gisteren in Soest, waar hij onder massale belangstelling een gehate flitspaal weghaalde met behulp van een kraan.

Meer dan tien jaar heeft de flitspaal aan de Koningsweg gestaan. Meermalen is het ding vernield, in de fik gestoken en zelfs omgezaagd. Maar vaak wordt onderschat dat de flitspaal heeft bijgedragen aan de verkeersveiligheid, betoogde Spee. ,,Zeven jaar geleden nog twaalf ongelukken, vorig jaar nog maar drie.’’

De flitspaal op de Koningsweg kan weg omdat daar vlakbij inmiddels een nieuwe rotonde is gekomen, de vijfde op rij op deze doorgaande weg door Soest. De aanleg is gepaard gegaan met het aanbrengen van verhoogde middenbermen. Beide voorzieningen dragen ertoe bij dat het verkeer als vanzelf zachter gaat rijden. ,,Het is veel beter als een weg zelfhandhavend is, zei Spee. ,,Soest geeft hiermee een voorbeeld voor het land. De infrastructuur van een weg moet passen bij de gewenste snelheid.

Toch klonk er gisteren kritiek op het weghalen van de paal, die eigendom is van het BOVM. Verkeer richting Amersfoort heeft na de rotonde een lang kaarsrecht stuk voor zich. Spee waarschuwde potentiële snelheidsduivels alvast: ,,We gaan daar met radar en laserguns op gezette tijden nog controles uitoefenen.’’

Spee liet merken het niet leuk te vinden dat hij en zijn Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BOVM) aan de Rademakerstraat in zijn woonplaats Soesterberg vooral worden geassocieerd met het aanpakken van snelheidsovertredingen. ,,We houden ons ook met het verkeer op het water, in de lucht en op het spoor bezig en we doen veel meer dan snelheidsovertredingen aanpakken.

Bron:  Ad.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram