Laagvliegende motard geeft flitscamera het vingertje

 

De politie van Munchen heeft een motorrijder bij de kraag kunnen vatten die in goed twee weken zesentwintig (26) keer werd geflitst door dezelfde snelheidscamera. In de meeste gevallen stak de overtreder de middenvinger op richting de bewuste flitspaal.

Het bleek om een 17-jarige motard te gaan. Hij reed steevast zo snel door de Richard Strauss-tunnel dat hij telkenmale een maand rijverbod 'verdiende'. Alleen, de politie kon hem maar niet bij de lurven vatten. Zijn opgedreven motor had immers geen nummerplaten.

De politie vond het welletjes. Zondag zetten zij een hinderlaag op aan het einde van de tunnel. De jonge motard reed recht in de armen van de agenten.

Spijt
Bij zijn arrestatie zei de jongen, een scholier, spijt te hebben van zijn daden. Hiermee zal hij evenwel niet ontsnappen aan een fikse boete van 160 euro, drie strafpunten en een maand rijverbod. Voor elk van zijn 26 overtredingen afzonderlijk, welteverstaan. Zijn opgedreven 125cc-vehikel werd bovendien in beslag genomen. Pikant detail: de jongen had niet eens een geldig rijbewijs.

 
 
Bron: Hln.be
 
  5-4-2012  


|

FlitsKaart