Landelijke Politiedag





 




Jaarlijks wordt op de tweede zaterdag van oktober de landelijke politiedag georganiseerd. Dit jaar zal dat op 8 oktober zijn. Het thema van 2005 is 'Aangifte'.



In alle regiokorpsen zijn dan één of meer bureaus geopend, zodat het publiek nader kennis kan maken met het werk van de politie.
De dag is vooral bedoeld om de Nederlandse bevolking te laten zien hoe de politie werkt. Er zijn verkeerstesten, slipcursussen, er worden ongevallen in scène gezet waarbij de politie en andere hulpdiensten een demonstratie van de hulpverlening verzorgen. Vaak zijn er demonstraties van o.a. de hondenbrigade, de verkeersongevallendienst, het regionaal bureau wapens en munitie, de technische recherche of een arrestatieteam. Er is meestal een informatiemarkt, een vlootschouw van politievoertuigen en de bureaus houden open huis: geïnteresseerden kunnen sommige ruimtes van binnen bekijken.



In veel korpsen doen ook ondersteunende diensten zoals de brandweer, Korps landelijke politiediensten, Koninklijke Marechaussee, bergingsbedrijven, bureaus Halt en bureaus Slachtofferhulp mee aan deze dag.



Kijk voor het programma in uw regio op de website http://www.politiedag.nl of op http://www.politie.nl.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  10-6-2005  


|

FlitsKaart