Leasefraudeurs gepakt met behulp van flitspaal

 

De Belastingdienst heeft het eerder ontkend, maar de fiscus maakt wel degelijk gebruik van gegevens van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie op fraude met fiscale bijtelling op te sporen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het mkb-vakblad De Zaak. De fiscus gebruikt verkeersovertredingen om aan te tonen dat er meer dan de toegestane 500 privékilometers per jaar worden gereden in een bijtellingvrije auto, zo blijkt uit reacties van lezers van het vakblad.

Bij navraag bij het Openbaar Ministerie gaf een woordvoerder toe dat er sinds anderhalf jaar wel een lijntje ligt tussen de belastingdienst en het CJIB, zo meldt De Zaak.

Fors hogere boete
De boete voor fraude met de bijtelling is begin dit jaar flink verhoogd naar 4.920 euro. Uit steekproeven en controles blijkt volgens de fiscus dat zeker veertigduizend automobilisten onterecht hebben aangegeven hun auto van de zaak niet privé te gebruiken. Van de twee miljoen mensen die een auto van de zaak rijden, hebben er zo’n 250.000 een verklaring ingediend dat ze minder 500 kilometer privé gebruiken

 
 
Bron: Z 24 Business-Nieuws
 
  17-2-2010  


|

FlitsKaart