Lege spitsstrook irriteert automobilist

 

Het is een ergernis van veel automobilisten: de spitsstroken met een rood kruis, ook in de file. Op de A12 (Woerden-Gouda) ligt al sinds de zomer een extra strook asfalt, maar rijden is er nog altijd verboden.

Veel klachten

De reden van de gesloten stroken is dat ze nog niet af zijn, maar het ontbreekt aan een heldere communicatie langs de weg. Hoewel het asfalt er al ligt, moeten allerlei beveiligingssystemen nog worden aangebracht. Die signaleren bijvoorbeeld als iemand met pech op de spitsstrook staat. De weg lijkt dus klaar, maar is dat nog niet.

Los van elkaar

Vanwege de drukte op sommige snelwegen is het asfalt al in de zomer gelegd, maar tijd voor het afmaken van de strook was er nog niet. Via een speciaal spoedprogramma probeert Rijkswaterstaat overal in Nederland spitsstroken af te maken, maar het loopt daarbij tegen verschillende beperkingen op. Zo is het installeren van de beveiligingssystemen erg bewerkelijk.

Communicatie

Toch begrijpt de automobilist niets van de gesloten stroken en wenst een betere communicatie. Dat moet ook voorkomen dat mensen tegen de regels in op de gesloten strook gaan rijden, dat kan namelijk gevaarlijk zijn.

 
 
Bron: RTL.NL
 
  15-11-2010  


|

FlitsKaart