Lekdijk bij Lopik verboden voor motorrijders1307x

SCHOONHOVEN/LOPIK - Motorrijders opgelet. De Lekdijk-Oost in Lopik is verboden gebied voor gemotoriseerde tweewielers. De weg verkeert in zeer slechte conditie.

Daarnaast ligt er veel grind op het wegdek waardoor motorrijders er makkelijk op uitglijden. Met alle gevolgen van dien.

De gemeente Lopik plaatste eind juli aan beide zijden van de Lekdijk verbodsborden voor motoren. Het aantal ongelukken was de laatste tijd zo opgelopen, dat de verzekering niet langer voor de kosten wil opdraaien.

,,De wegbeheerder is aansprakelijk, dus als een motor valt omdat wij de weg niet goed onderhouden, moeten we de schade van het slachtoffer vergoeden. Dat is de spuigaten uitgelopen: Doordat er grind op het wegdek ligt, gaan er soms wel een paar mensen per dag onderuit. Dat kunnen we niet zelf ophoesten,’’ aldus communicatie-adviseur Anja Kreileman van de gemeente Lopik. Vandaar de verbodsborden. De gemeente gaat de weg vernieuwen en tot die tijd zijn er geen motoren welkom op de achttien kilometer lange Lekdijk.

Motorrijders zijn behoorlijk ontevreden. ,,Het is gewoon een slechte weg. Dat is hartstikke jammer want iedereen rijdt er graag. Het is nogal een toeristische route,’’ zegt Schoonhovenaar Koen Muijlwijk. Hij is de trotse eigenaar van historische motoren.

Ook zijn beide zoons rijden graag op gemotoriseerde tweewielers. ,,Ik hoorde van hen dat er veel grind op de dijk ligt. Voor ons is dat niet zo’n probleem, wij rijden al jaren motor. Maar als je net begint, of als je van gas geven houdt, dan is het gevaarlijk,’’ aldus Muijlwijk. Ook zijn zoon rijdt er vaak. ,,Het wegdek is waardeloos, ik zie regelmatig motorrijders onder aan de dijk liggen. Maar om het helemaal af te sluiten, vind ik wel ver gaan.’’

Bij het Koninklijk Nederlands Motorrijdersverbond was niemand bereikbaar voor commentaar.

Bron:  Ad.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram