Leo de Haas buigt voor Koos Spee4184x

AMSTERDAM - Blik op de Weg-presentator Leo de Haas heeft een hoogopgelopen ruzie met verkeersofficier Koos Spee bijgelegd. Hierdoor blijft het populaire tv-programma op de buis. Of justitie invloed heeft gekregen op de nieuwe afleveringen is nog onduidelijk.

Koos Spee van het Bureau Verkeershandhaving verbood zijn verkeersteam begin dit jaar nog langer mee te werken aan Blik op de Weg. Dat kwam volgens De Haas omdat hij naar eigen zeggen ’te kritisch is’ en ’weigert een spreekbuis van de overheid te zijn’. Daarnaast maakt De Haas, tot grote ergernis van Spee, er geen geheim van dat hij ook wel eens flink te hard rijdt. Spee verleende wel alle medewerking aan het concurrerende programma Wegmisbruikers.

"We hebben een goed gesprek gehad en de wederzijdse irritaties zijn uitgepraat", aldus verkeersofficier Spee in een toelichting. "De Haas heeft beloofd persoonlijke verkeersuitlatingen voor zich te houden" , aldus Spee.

Concessies

Leo de Haas was er alles aan gelegen de ruzie met Spee bij te leggen. Het verkeersprogramma is de grootste inkomstenbron van het productiebedrijf van De Haas. Het ligt dan ook voor de hand dat de programmamaker flink wat concessies heeft gedaan om de verkeersofficier gunstig te stemmen. Volgens justitie waren ’juridische redenen’ het belangrijkste argument om niet langer mee te werken aan Blik op de Weg. Zo filmt De Haas vanuit eigen auto’s die formeel geen politievoertuig zijn, beschikt hij niet over C2000-communicatieapparatuur en deed hij geregeld uitspraken over hard rijden die haaks staan op de visie van Spee.

Bron:  De Telegraaf

Melder: Warmaster

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram