Levende snoeken als vangst bij Ochtendgloren

 

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 december 2006 op de rijksweg A1 in de gemeente Rijssen-Holten de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden. In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. De Algemene Inspectie Dienst trof in een auto 300 kg zoetwatervis, waaronder een aantal levende snoeken. De vis is inbeslaggenomen en tegen de twee ‘vissers’ is proces-verbaal opgemaakt.


Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar de parkeerplaatsen ‘Bolder’ en ‘Struik’ geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden. Bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken ondergingen ter plaatse een ademanalyse. Een drugshond met begeleider en drugsexperts van de Regiopolitie maakten het mogelijk om verdovende middelen te onderscheppen. Een scanmobiel van de Douane scande bagage op o.a. wapens.

Preventief fouilleren
Voor de duur van de controle was deze locatie aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Er vonden er preventieve fouilleringen plaats, waarbij een dolkmes, een mes en een busje met traangas is aangetroffen. Een wielsleutel onder handbereik naast de bestuurdersstoel is ook als wapen aangemerkt. Deze wapens zijn inbeslaggenomen en tegen de bezitters is proces-verbaal opgemaakt.

Bij een aantal gecontroleerde personen zijn verdovende middelen aangetroffen zoals paddo’s, smart en andere softdrugs. Eén verdachte was in het bezit van 3,5 gram speed en in een auto trof de politie 20 kilogram wiet verpakt in acht vuilniszakken. Twee verdachten zijn hiervoor aangehouden en overgebracht naar het bureau in Hengelo.

Snelheidscontrole
Van de 3642 bestuurders, die met behulp van radar voor de controleplaatsen zijn gecontroleerd op snelheid, reden er 1094 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 204 km/uur. Van drie bestuurders is direct het rijbewijs ingevorderd omdat zij de snelheid met meer dan 50 kilometer overschreden.Vrachtwagencontrole
Van de 30 gecontroleerde vrachtwagens hadden 3 chauffeurs onvoldoende rust genoten en kregen een rijverbod. Tegen vijf bestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor het niet aanwezig hebben van een gevarenkaart, voor het plegen van valsheid in geschrifte, niet aanwezig hebben van geldige milieudocumenten (2x) en voeren van onjuiste verlichting.

Geldboetes
Naast de bekeuringen (41) voor uiteenlopende overtredingen zoals niet tonen rij- en kentekenbewijs en rijden met gladde banden, inde de Parketpolitie in totaal voor 577 euro aan openstaande boetes. Een verdachte had nog een gevangenisstraf openstaan van 30 dagen en is ingesloten.

Illegaal
In een touringcar trof de Marechaussee een passagier die niet over de vereiste papieren beschikte en is aangehouden. Twee personen waren in het bezit van vervalste papieren. Zij zijn overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Grijs kenteken
Een voertuig voldeed niet aan de omschrijving van het afgegeven ‘grijze’ kenteken. De eigenaar kreeg een navordering van 3000 euro opgelegd door het Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting.

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 100 personen mee van de regiopolitiekorpsen Twente, IJsselland, Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Douane Oldenzaal en Hoofddorp, Motorrijtuigenbelasting, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Parketpolitie en Autobahnpolizei NI-Osnabrück en NRW-Münster.

 
 
Bron: KLPD
 
  23-12-2006  


|

FlitsKaart