Lijstje van Brabantse snelheidsovertreders2034x

Een 23-jarige man uit Valkenswaard heeft maandagochtend 115 kilometer per uur te hard gereden op de Eindhovenseweg in Waalre. Hij reed 195 kilometer per uur, waar een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur is toegestaan.

Na een korte achtervolging werd hij door de politie aangehouden. De man moest zijn rijbewijs en auto inleveren en verkeert nu in een illuster gezelschap.

Acht Brabantse snelheidsduivels die gepakt werden:

1. Een motorrijder moest zijn rijbewijs inleveren in Eindhoven. De Veldhovenaar reed in juni 101 kilometer per uur te hard in het Park Forum.

2. Een 24-jarige motorrijder uit Zevenbergschen Hoek maakte het nog bonter. Hij werd in zijn woonplaats betrapt toen hij voorbij flitste met een snelheid van 183 kilometer per uur. Op de Langeweg mocht maar 80 kilometer per uur worden gereden.

3. In december was een man uit Waalre de pineut, toen hij liefst 109 kilometer per uur te hard reed in de Professor Holstlaan in Eindhoven.

4. Op 8 oktober jongstleden trapte een Zeeuw in Hooge Zwaluwe het gaspedaal in. Hij reed 110 kilometer per uur te hard.

5. De 23-jarige man uit Valkenswaard die maandagochtend werd betrapt, past naadloos in dit rijtje.

6. Exact een jaar geleden, op 9 maart 2009, tikte een automobilist een de abominabele snelheid van 221 kilometer per uur aan in Geertruidenberg. Dat was 121 per uur te hard, daar er een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur was toegestaan.

7. Een Udense snelheidsduivel kwam zelfs tot een snelheid van 242 (!!!) kilometer per uur, waar 120 kilometer per uur was toegestaan. Dat gebeurde in september 2008.

8. Op 3 september 2006 maakte een toen 30-jarige motorrijder uit Rijen het wel heel bont. Hij haalde een snelheid van 202 kilometer per uur op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. Daar is een snelheid van 80 kilometer per uur toegestaan.

Bron:  Omroep Brabant

Melder: MarcoV

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram